Menu

De Speelplaats vier 50 jaar hiphop

Sinds de lancering vorig jaar heeft De Speelplaats zich bewezen als een vernieuwend concept met groot succes. Dit levendige plein, dat een mix van hiphop, skate, breakdance en underground electro omvat, brengt de bruisende urban gemeenschap in Mechelen samen tijdens het weekend van Maanrock. Dankzij de samenwerking van diverse Mechelse partners is De Speelplaats uitgegroeid tot een unieke plek die de diversiteit van urban cultuur belichaamt.
 

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus barst de Botermarkt met de dynamische energie van De Speelplaats. 


Op vrijdagavond wordt het podium overgenomen door SAFEHOUSE, dat met THE SOUND OF THE UNDERGROUND een gedurfd en opwindend muziekconcept presenteert. Het breder publiek maakt kennis met het ondergrondse muzieklandschap en het belooft een avond vol verrassingen en unieke klanken.
 
Zaterdag staat volledig in het teken van de 50ste verjaardag van hiphop. Op De Speelplaats zal een levendige mix van DJ's en live acts de sfeer bepalen. Laurens Van Hove, ook wel bekend als DJ Tumult, heeft een cruciale rol gespeeld in de programmatie. "We brengen alle diverse elementen van hiphop samen, denk aan DJ's, MC's, breakdance en graffiti," aldus DJ Tumult. Met zijn eigen set zal hij gedurende twee uur de beste en belangrijkste nummers uit 50 jaar hiphop naadloos aan elkaar mixen. Dit belooft een muzikale reis door de geschiedenis van het genre te worden. Of je nu een fervente hiphopfan bent of af en toe van dit genre geniet, deze ervaring zal aan ieders verwachtingen voldoen.
 
Gedurende het weekend bundelen ook Busta Move en de gehele skategemeenschap van Mechelen, waaronder The Awarehouse Collective, Source Skateshop, Skatehouse, Concrete Dreams en Jean Jaques Distribution, hun krachten om voor (rand)animatie te zorgen op zaterdag en zondag. Renaud Amand van Skatehouse benadrukt: "Met dit initiatief willen we de aandacht vestigen op de skatescene in Mechelen. We zijn een hechte en unieke gemeenschap in België." Het Douaneplein herbergt een prachtig openlucht skatepark, en recentelijk is er ook een (tijdelijk) overdekt park geopend op het Rode-Kruisplein. "Door onze samenwerking tijdens Maanrock zullen de beste skaters uit Mechelen en omgeving aanwezig zijn. Bovendien bieden we gratis skate-initiaties aan. Iedereen, ongeacht leeftijd, is welkom om deel te nemen en plezier te beleven. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait," aldus Steven De Wachter van The Awarehouse Collective.
 
Op zondag wordt het plein in beweging gebracht door de breakdancers van Busta Move, waar jonge talenten uit Mechelen hun vaardigheden tonen. Dit sluit naadloos aan bij de familiedag. Steven voegt eraan toe: "Als grand finale brengen we de beste skaters uit Mechelen en omstreken samen en zorgen we voor extra spektakel." 

Meer details over het programma vind je hier.