Menu

Gratis Groene Ritten met Fietstaxi's

Eneco vervoert festivalgangers naar Maanrock met gratis fietstaxi's

Festivalgangers die hun milieubewuste keuzes omarmen, krijgen een groen alternatief aangeboden op Maanrock dit jaar. Eneco en VeloTaxi lanceren een initiatief waarbij gratis fietstaxi’s de festivalgangers van het station van Mechelen de IJzerenleen brengen. Deze groene fietsrit is bedoeld voor degenen die met het openbaar vervoer naar Mechelen zijn gereisd of op een andere manier hebben aangetoond dat ze op een milieubewuste manier naar Mechelen zijn gekomen.

De overdekte elektrische tweezit, wordt voortgetrapt door een bestuurder. Zo ziet de fietstaxi eruit, en het is naast je eigen benen en een gewone fiets, de meest milieuvriendelijke manier om naar Maanrock te gaan. Twee van deze fietstaxi’s rijden voortdurend heen en weer tussen het station en een halte aan de Ijzerenleen, middenin het bruisende hart van de stad. Een ritje is ongeveer twee kilometer. Reserveren op voorhand is niet nodig, want de passagiers worden opgehaald en afgezet aan vastgelegde haltes.

Voorwaarden voor ecologische festivalrit

De rit is helemaal gratis, maar het is exclusief voor de milieubewuste festivalgangers. Alleen degenen die de ecologische weg hebben bewandeld, of dat nu met het openbaar vervoer is geweest of met een flinke dosis stappower, mogen aan boord springen van dit unieke vervoermiddel. Eneco zet zich volledig in voor duurzame energie en wil daarom de feestvierders belonen die bijdragen aan de redding van onze mooie planeet. Dit initiatief past perfect binnen Eneco’s ambitie om tegen 2035 volledig klimaatneutraal te zijn.

VeloTaxi brengt nieuw fietsavontuur naar Mechelen

De fietstaxi’s zijn het meesterwerk van een opkomende Mechelse start-up genaamd VeloTaxi. Dit nieuw avontuur begon pas vorige maand, dankzij de samenwerking tussen Mechelaar Johan De Ruyck en Bert Bernolet. In steden zoals Frankfurt, Berlijn, Nice, Rijsel en Parijs zijn deze duurzame taxi’s al een hit geworden voor snelle stadsverplaatsingen. Johan hoopt de VeloTaxi's voorgoed te verankeren in het Mechelse straatbeeld, zodat iedereen kan genieten van deze milieuvriendelijke reisoptie. Een groene wind waait door Mechelen!