Menu

Maanrock goes metal

Maanrock start met metalavond op Grote Markt


We starten dit jaar op vrijdagavond met een line-up van stevige gitaren op de Grote Markt van Mechelen. Channel Zero, Hippotraktor, Bizkit Park en het opvallende Hellmut Lotti Goes Metal zullen het podium doen daveren.
 
Maanrock blijft trouw aan zijn traditie van verrassing en diversiteit in zijn programmering. De avond staat garant voor een gevarieerde mix van klassieke en moderne metaltracks, waarbij er wordt afgetrapt met de groovy, progressieve klanken van de Mechelse band Hippotraktor. Bizkit Park brengt een meeslepend eerbetoon aan het NU-METAL tijdperk, terwijl Channel Zero, als pioniers van de Belgische thrash metal, hun onsterfelijke sound laten horen. Daarnaast is er de verrassende verschijning van Hellmut Lotti Goes Metal, die zijn gevestigde carrière een nieuwe wending geeft met een duik in het metalgenre.
 

Meer over de artiesten:

  • Hippotraktor: de band, bestaande uit de Mechelse producer, songwriter en gitarist Chiaran Verheyden, bassist Jakob Fiszer, drummer Lander De Nyn, gitarist/zanger Sander Rom (L'Itch) en percussionist/zanger Stefan De Graef (Psychonaut), staat aan de voorhoede van een nieuwe golf in progressieve metal, waarbij storytelling centraal staat.
  • Bizkit Park: een hommage aan het iconische NU-METAL tijdperk met meeslepende covers van bands als Limp Bizkit, Korn, en System of a Down.
  • Channel Zero: herenigd na 15 jaar afwezigheid, hebben ze metalpodia in België en Europa opnieuw gedomineerd, met headlining shows op Graspop en Rock Werchter.
  • Hellmut Lotti Goes Metal: na dertig jaar carrière verrast Helmut Lotti met een onverwachte duik in het metalgenre, inclusief een virale metalcover van Iron Maiden's 'Run To The Hills' en een succesvolle najaarstournee.

Meer info over de lineup vind je hier.