Menu

Van indie pop tot rauwe rap

Na een opwindende metalavond op vrijdag, gaat Maanrock op zaterdag 24 augustus een geheel andere richting uit met een eclectische mix van (Indie) pop, HipHop en R&B op de Grote Markt. We hebben een diverse line-up samengesteld met optredens van Mayorga, Kids With Buns, Glints en Coely - opkomende Belgische artiesten wiens carrière volop in de lift zit.

De avond start met Mayorga, een programmatie van Concertzaak. De band staat bekend om haar melancholische mix van lo-fi indie pop en rauwe gitaarsongs.

Daarna betreden de opkomende indie rocksterren Kids With Buns het podium, waar ze hun hits zoals "Bad Grades" en "1712" laten horen. Marie Van Uytvanck van Kids With Buns is één van de nieuwe gezichten in de jury van de Maanrockrally en kijkt ernaar uit om dit jaar zelf op Maanrock te spelen: “Sinds ik in Mechelen woon, blokkeer ik elk jaar het weekend van Maanrock in mijn agenda. Ik zou die FOMO écht niet aankunnen. Muziek voor ieder wat wils in een van de mooiste steden van België. Wat wil een mens nog meer? Toch? Dat we nu zelf op het Groot Podium mogen staan, voelt toch een beetje als een 'full circle'-moment, zeker omdat er heel wat songs van ons in Mechelen geschreven zijn. Ik kijk er heel erg naar uit.”

Met zijn unieke mix van rap en operaelementen zal Glints dan weer het publiek opzwepen. Vervolgens staat Coely, gewapend met nieuwe tracks die de scheidslijnen tussen HipHop, Soul, R&B en Pop vervagen, klaar om Maanrock te veroveren. De avond wordt afgesloten met de energieke sets van DJ Flavour Drop en MC Rim.